Rygproblemer

Behandling for rygsmerter hos PassuSego

Hvorfor oplever sundheds Danmark en markant stigning på rygproblemer?

Det kan der være flere svar på!

Vi siger ikke vi har det endelige svar, men vi oplever mange rigtig gode resultater på vore klinikker dagligt.

Kropsterapi by PassuSego anskuer kroppen efter helhedsprincippet. Det betyder at en skade eller nedslidning på et specifikt led i kroppen har en påvirkning på kroppens øvrige led. En skade i storetåleddet kan eksempelvis forårsage en vægtforskydning som gør at knæ, hofte, rygsøjle, nakke og skuldre ændrer stilling i leddenes centrering.

For at forstå hvordan PassuSego prøver at løse rygproblemer er det nødvendigt at vide at kroppen hænger sammen på flere planer.

Som nævnt spænder resten af kroppen op for at kompencere for smerter, og det er her det bliver vigtigt som kropsterapeut at forstå hvordan det fysiske , psykiske og mentale går hånd i hånd når muskler, sener og led blødgøres og frigøres.

Psyke og følelser spiller en stor rolle i behandlingen for smerter. For det meste føles det angstfyldt at gå dybt i en muskel eller at mobilisere et led . Her er det terapeutens uddannelse og erfaring ind i forståelsen af hvordan det er muligt at psykiske og mentale aspekter har påvirket din ryg, og givet dig den nuværende holdning.

Et følelsesmæssigt eksempel: En forstuvet fod gør ondt og man søger væk fra smerten ved at lægge hele vægten over i modsatte fod. Når den forstuvede fod er kommet sig, er det ikke sikkert at psyken følger med. Kroppen passer stadig på ikke at lægge vægt på den forstuvede fod.

Så PassuSegos løsning er at indrage flere planer af forståelse for hvad der skal til for at give kvalificeret hjælp til klienter med rygproblemer. En af vores forcer, er at vi har specialecerede teknikker til hver enkelt ledgruppe, og vi ved også hvordan led kan trænes op til at fungere mere frit og med reduceret smerte niveau til følge.